Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 1100 tevreden klanten!

Direct uw Schoorsteen Verwijderen Kosten weten? Bij ons is dit mogelijk!

Schoorsteen verwijderen kosten. Wat kost het om de schoorsteen of schouw te verwijderen? Ontvang binnen één minuut een offerte!

Direct een GRATIS OFFERTE aanvragen

ONZE OPDRACHTGEVERS

Schoorsteen Verwijderen
Schoorsteen Verwijderen
Schoorsteen Verwijderen
Schoorsteen Verwijderen

Direct uw SCHOORSTEEN VERWIJDEREN KOSTEN weten?

Een persoonlijke offerte aanvragen binnen 1 minuut | 10 simpele stappen?

DIRECT UW KOSTEN WETEN?

Schoorsteen verwijderen kosten

Schoorsteen verwijderen kosten? Maak kennis met Schoorsteen Verwijderen Totaal.

Tegenwoordig worden veel huizen verwarmd door middel van centrale verwarming of warmtepompen, waardoor de functie van schoorstenen vaak overbodig is geworden. Het laten verwijderen van een schoorsteen kan een goede optie zijn, aangezien het lekkages kan voorkomen en extra woonruimte kan creëren door het wegvallen van de schouw. Maar wat zijn de kosten van het verwijderen van een schoorsteen?  Het verwijderen van een schoorsteen en de kosten ervan zijn grotendeels afhankelijk van het type schoorsteen. Er zijn twee soorten schoorstenen, en de locatie speelt een cruciale rol bij de bepaling van de kosten.

Ten eerste, de dragende schoorsteen. Voor het verwijderen van een dragende schoorsteen zijn een aantal vereisten nodig. Een vergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente via het Omgevingsloket. Om deze vergunning te verkrijgen, moet er eerst een constructieberekening worden opgesteld door een constructeur, gevolgd door een stempelplan. Omdat dit een wijziging in de draagconstructie betreft, zijn deze stappen noodzakelijk.

Daarentegen is het slopen van een niet-dragende schoorsteen over het algemeen voordeliger. Voor het verwijderen van een niet-dragende schoorsteen is vaak geen vergunning vereist, omdat het minder risicovol is. Het slopen van een niet-dragende schoorsteen kost meestal minder tijd en is dan ook vaak een stuk voordeliger.

Hoewel het slopen van een niet-dragende schoorsteen minder complex lijkt, is het toch een arbeidsintensieve klus waarvoor ervaring vereist is. Het is raadzaam om deze taak uit te besteden aan professionals, zelfs bij niet-dragende schoorstenen.

Wat kan u van Schoorsteen Verwijderen Totaal verwachten?

Alleen door contact op te nemen met Schoorsteen Verwijderen Totaal kunt u de vakman inschakelen! Wij zijn experts op het gebied van schouw- of schoorsteenverwijdering en u kunt altijd op ons rekenen voor:

Schoorsteen Verwijderen
Schoorsteen verwijderen kosten
Schoorsteen Verwijderen Zolder

Benieuwd naar de kosten? Tijdelijk een GRATIS schoorsteen inspectie! zo voorkomt u onnodige onkosten.


Een nauwkeurige inspectie van de schoorsteen vóór het schoorsteen verwijderen zolder is van cruciaal belang om een veilige en effectieve procedure te waarborgen. Deze inspectie omvat gewoonlijk:

 1. Structuurbeoordeling: Een deskundige evaluatie van zowel de interne als externe structuur van de schoorsteen om mogelijke structurele gebreken of beschadigingen vast te stellen. Dit omvat ook het onderzoek naar verbindingen met aangrenzende structuren om te bepalen of het een dragende schoorsteen betreft.

 2. Controle van Rookkanalen en Luchtwegen: Een grondige inspectie om eventuele verstoppingen, scheuren of andere belemmeringen die de goede werking van de schoorsteen kunnen beïnvloeden, op te sporen.

 3. Materiaalinspectie: Identificatie van de gebruikte materialen voor de constructie van de schoorsteen, met specifieke aandacht voor mogelijke aanwezigheid van asbest. Dit is van cruciaal belang omdat het specifieke verwijderingsmethoden vereist.

 4. Dakinspectie: Een zorgvuldige evaluatie van het dak rondom de schoorsteen om eventuele schade of lekkages te ontdekken die gecorrigeerd moeten worden na de verwijdering van de schoorsteen.

 5. Veiligheidscontrole: Een beoordeling van de naleving van veiligheidsvoorschriften en regelgeving met betrekking tot de verwijdering van schoorstenen.

Een grondige inspectie vóór het verwijderen van de schoorsteen is van essentieel belang om weloverwogen beslissingen te nemen en de juiste stappen te zetten voor een veilige en professionele verwijdering van de schoorsteen.

Schoorsteen locatie.

Op welke locaties kan ik de schoorsteen verwijderen?

Schoorsteen verwijderen dakdeel

Schoorstenen strekken zich meestal uit tot aan het dak, waarbij het verwijderingsproces meestal op dit niveau plaatsvindt. Het verwijderen van alleen het gedeelte van de schoorsteen op het dak kan aanzienlijk bijdragen aan de isolatie van je huis. Schoorstenen staan erom bekend dat ze via het dak veel koude lucht naar binnen laten en soms lekkages veroorzaken. Vaak kunnen deze problemen al worden opgelost door uitsluitend het bovenste gedeelte van de schoorsteen te verwijderen.

Schoorsteen verwijderen bovenverdieping

Een alternatieve keuze is het verwijderen van een schoorsteen op de bovenste verdieping. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om extra ruimte te creëren in de kamers boven, terwijl tegelijkertijd de authentieke en esthetisch waardevolle schouw behouden blijft beneden. Daarnaast kan het verwijderen van een schoorsteen op de bovenverdieping helpen bij het oplossen van problemen met koude lucht en lekkages die zich voordoen.

Schoorsteen verwijderen zolder

Het verwijderen van een schoorsteen op zolder is een aan te bevelen stap als je lekkages en problemen met koude lucht wilt oplossen of voorkomen. Het weghalen van het zoldergedeelte van de schoorsteen kan helpen om ongemakken door koude lucht en lekkages in de onderliggende ruimtes te vermijden. Bovendien is het vaak niet noodzakelijk om de gehele schoorsteen te verwijderen, wat doorgaans een kosteneffectievere oplossing blijkt te zijn. Schoorsteen Verwijderen Totaal is uw specialist!

Schoorsteen verwijderen woonkamer

Het elimineren van de schoorsteen in de woonkamer leidt tot een aanzienlijke toename van de leefruimte. Wanneer een schouw niet goed past binnen jouw interieur of als er behoefte is aan extra ruimte voor een comfortabele leefomgeving, kan het verwijderen van de schouw een aantrekkelijke optie zijn. Dit kan tevens gepaard gaan met de volledige verwijdering van de schoorsteen. 

schoorsteen verwijderen kosten
schoorsteen verwijderen kosten

De kosten voor Schoorsteen verwijderen kunnen flink uiteenlopen.

De kosten voor het verwijderen van een schoorsteen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze kosten fluctueren vaak van sloopbedrijf tot sloopbedrijf. Bij het bepalen van de kosten voor het verwijderen van een schoorsteen zijn meerdere aspecten van belang. Denk aan factoren zoals de grootte van de schoorsteen, de complexiteit van het werk, de locatie van de schoorsteen, de gebruikte materialen en de hoeveelheid tijd en arbeid die nodig is voor het verwijderingsproces.

Bij ons bedrijf garanderen we dat we onderaan de streep het voordeligst zijn. We hanteren het laagste uurtarief per sloper en streven ernaar om concurrerende en eerlijke prijzen aan te bieden. Als full-service sloopbedrijf bieden wij het gemak van het uitbesteden van alle werkzaamheden aan één bedrijf. Dit betekent dat u niet alleen op prijs, maar ook op efficiëntie en gemak kunt vertrouwen. Ook bieden wij gegarandeerd de voordeligste containers!

Bovendien streven we ernaar om onze klanten een transparante offerte te bieden, waarbij we alle kosten duidelijk specificeren, zodat u een helder beeld heeft van wat u kunt verwachten. Onze professionele sloopexperts zorgen ervoor dat het werk zorgvuldig en deskundig wordt uitgevoerd, met inachtneming van de hoogste veiligheidsnormen en met respect voor uw eigendom. Dus als u op zoek bent naar een betrouwbaar sloopbedrijf dat uitmuntende service biedt tegen een eerlijke prijs, dan staan wij voor u klaar.

Wat kost een Schoorsteen Verwijderen.

Minimale kosten schoorsteen verwijderen

€ 1.500,-

Gemiddelde kosten schoorsteen verwijderen

€ 3.500,-

Maximale kosten schoorsteen verwijderen

€ 5.500,-

Wij bieden de laagste prijsgarantie! Elders goedkoper? Wij betalen u het verschil terug! Ook kunnen wij op bovengenoemde prijzen eventueel 10% korting aanbieden!

Schoorsteen verwijderen kosten

Een professionele schoorsteen specialist nodig?

Schoorsteen Verwijderen Totaal staat bekend om zijn lage kosten en scherpe tarieven!

Extra kosten schoorsteen verwijderen

 • bouwtekeningen
 • constructieberekening
 • stempelplan
 • draagconstructie
 • constructie aanpassing
 • asbest
 • Materiaal
 • Voorrijkosten
 • Arbeidskosten
 • Betonplaat ja of nee

Minder kosten voor een schoorsteen verwijderen

 • Subsidie
 • Gedeelde schoorsteen
 • 10% korting via schoorsteen verwijderen totaal

Kun je een schoorsteen zelf verwijderen?

Het zelf verwijderen van een schoorsteen is ten zeerste af te raden. Hoewel het aanvankelijk wellicht een eenvoudige klus lijkt (wat hameren en slopen), vereist het in de praktijk aanzienlijke vakkennis en expertise.

Het is essentieel om eerst te beoordelen of de schoorsteen dragend is. Bij gebrek aan deze kennis bestaat er een aanzienlijk risico op instortingsgevaar. Bovendien kan er in schoorstenen van vóór 1995 asbest aanwezig zijn, wat extra risico’s met zich meebrengt.

Door een professionele vakman de schoorsteen te laten verwijderen:

Ben je verzekerd van een veilige constructie en een vernieuwde draagconstructie als het een dragende schoorsteen betreft. Kun je rekenen op een grondige inspectie op werkzaamheden en asbest. Krijg je eerlijk en deskundig advies dat is afgestemd op jouw situatie. Wordt het werk uitgevoerd volgens strikte veiligheidsnormen. Krijg je een keurige en nette afwerking van zowel dak als muren. Wordt het sloopafval op een georganiseerde manier afgevoerd, zonder dat je zelf met rommel blijft zitten.

Overgaan voor het verwijderen van een schoorsteen door Schoorsteen verwijderen totaal

Overgaan tot het verwijderen van een schoorsteen is een ingrijpende beslissing die zorgvuldige afweging vereist. Het omvat verschillende procedures die variëren afhankelijk van factoren zoals het type schoorsteen, de bouwstructuur en mogelijke veiligheidsaspecten.

Inspectie en Evaluatie

Het proces begint meestal met een grondige inspectie van de schoorsteen, uitgevoerd door deskundige inspecteurs. Deze evaluatie beoordeelt de conditie van de schoorsteen, het gebruikte materiaal, structurele verbindingen en mogelijke veiligheidsrisico’s.

Overwegingen voor Verwijdering

Het verwijderen van een schoorsteen kan om diverse redenen worden overwogen, zoals esthetische aanpassingen, het oplossen van lekkages, verbetering van isolatie, het creëren van extra ruimte in huis, of vanwege renovatie- en bouwprojecten.

Methoden van Verwijdering

De verwijdering van een schoorsteen kan worden uitgevoerd door afbraak vanaf het dak, de zolder of verschillende verdiepingen, afhankelijk van de specifieke constructie en omstandigheden.

Veiligheid en Regelgeving

Veiligheidsaspecten spelen een cruciale rol bij het verwijderen van een schoorsteen. Dit omvat de naleving van veiligheidsvoorschriften, regelgeving en het gebruik van gepaste beschermingsmiddelen om ongevallen of schade tijdens de verwijdering te voorkomen.

Professionele Assistentie en Expertise

Het is sterk aan te raden professionele hulp in te schakelen voor het verwijderen van een schoorsteen. Experts beschikken over ervaring, kennis en de juiste gereedschappen om het proces veilig en efficiënt uit te voeren.

Afronding en Herstel

Na het verwijderen van de schoorsteen volgt meestal herstel van het dak, de muur of de ruimte waar de schoorsteen stond. Hierbij worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en eventuele aanpassingen gemaakt om de oorspronkelijke structuur te behouden.

Hoewel velen kosten willen besparen door zelf de schoorsteen te verwijderen, kan dit bij een dragende schoorsteen ernstige gevolgen hebben, waardoor eigenhandige verwijdering sterk wordt afgeraden. Zelfs bij een niet-dragende schoorsteen is het raadzaam professioneel advies in te winnen en indien nodig deskundige hulp te zoeken.

VOORGAANDE PROJECTEN

Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Zolder
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Zolder
Schoorsteen verwijderen dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen verwijderen dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen verwijderen dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel Hoekwoning
Schoorsteen Verwijderen Zolder
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel
Schoorsteen Verwijderen Dakdeel

Direct een GRATIS offerte aanvragen!

Binnen 1 minuut geregeld!

Vraag meteen een vrijblijvende offerte aan om meer te weten te komen over onze service en prijzen.

Schoorsteen Verwijderen